Over Hillie

VISIE

Hillie is Head High gestart in 2018. Haar persoonlijke waarden zijn persoonlijk, verbinding, verantwoordelijkheid en integriteit. Deze kernwaarden vormen de basis van haar werk als praktijksportpsycholoog. In een traject ziet zij zichzelf in een ondersteunende rol bij de mentale ontwikkeling van een sporter. Het al dan niet slagen van een trainingsprogramma is afhankelijk van de inzet van de sporter om daadwerkelijk te willen groeien. De mens achter de sporter wordt hierbij ook gezien. De aangeleerde vaardigheden worden daarbij niet beperkt tot alleen het sporten maar zijn mogelijk ook bruikbaar in dagelijkse situaties waarin de sporter zich bevindt.

 

Opleiding

2017 – heden

Postgraduate Opleiding tot praktijksportpsycholoog VSPN, Vrije Universiteit Amsterdam.

2008 – 2011     

Masters Degree in Bewegingswetenschappen (MSc), Vrije Universiteit Amsterdam. Afstudeerrichting: Sport Psychologie.

2003 – 2007     

Fontys Sporthogeschool, Tilburg. Specialisatie tot Docent Lichamelijke Opvoeding.

 

Sport achtergrond

Ik heb van jongs af aan op atletiek gezeten. Toen ik twaalf jaar was werd ik lid bij een korfbalclub. Ik deed beide sporten op recreatief niveau. Samen vormden zij de basis voor een leven lang plezier hebben in sport.

Toen ik ging studeren werd ik lid van een studentenroeivereniging. Mijn gewicht en slanke postuur maakte me geen sterke roeister. Na een jaar competitie-roeien heb ik dit tot mijn voordeel benut en ben ik gestart met sturen. Ik werd stuurvrouw van een lichte mannen acht die deelnam aan de nationale competitie. In die tijd trainde ik met mijn ploeg zeven keer per week. Beste eerstejaars acht 2006 en een derde plaats voor mijn lichte mannenploeg 2007 zijn prestaties waar ik trots op ben. Toen ik verhuisde naar Amsterdam ben ik gestopt met sturen en ben ik roeiers gaan coachen (van 2009 tot 2011).

In die tijd ben ik ook gaan trainen voor mijn eerste triathlon. Ik haal veel plezier uit deze sport omdat je eigenlijk drie sporten beoefent (zwemmen, fietsen en hardlopen). Ik houd van deze variatie. Met triathlon kun je je eigen grenzen blijven verleggen. Sinds ik met deze sport ben gestart heb ik de marathon van Rotterdam twee keer gefinisht (2014, 2016) en ik heb de halve triathlon van Reykjavik (IJsland) in extreme weeromstandigheden gefinisht. Wie weet wat de toekomst nog zal brengen…

Naast triathlon is skiën mijn andere favoriete activiteit. Bij gebrek aan bergen in Nederland heb ik pistes geskied in Oostenrijk, Frankrijk en Italië. In 2019 ben ik verhuisd naar de omgeving van Toronto (Canada). Ik kan niet wachten om de Canadese skipistes uit te testen.

 
Hillie

Hillie

 
Hillie heeft 10 jaar gymles gegeven op een middelbare school.

Hillie heeft 10 jaar gymles gegeven op een middelbare school.

 
 
Hillie in actie (triathlon Binnenmaas, 2017)

Hillie in actie (triathlon Binnenmaas, 2017)